B4-1

پیوندها

۳ مطلب در آذر ۱۳۹۷ ثبت شده است

چگونه پرینتر HP خودم رو توی جنتو نصب می‌کنم ؟

يكشنبه, ۱۸ آذر ۱۳۹۷، ۰۶:۰۵ ب.ظ

پیش از خوندن اون چیزی که من میخوام بگم این مطلب  رو که می‌تونه اطلاعات خوبی در مورد CUPS به شما بده بخونین ولی اگه حال ندارین و دنبال یک تعریف مختصر هستید باید بگم که کاپس یک نرم‌افزاره همین :D

و مثل یک کتابخانه نرم‌افزارهای مختلف رو از درگیر شدن با پرینتر دور نگه می‌داره. گویی که وظیفه‌ی پیدا کردن دیوایس‌های مختلف برای پرینت ، Job ها و تنظیمات مربوط به پرینت رو به اون محوّل می‌کنن و تنها یک اتصال کافیه که خدمات مربوط به پرینت رو دریافت کنند.

حالا که با کاپس و تعریف ناقصی که من ارائه دادم آشنا شدین بریم سراغ اینکه چطور توی جنتو  اونو داشته باشیم. خُب من در فرایند نصب نمی‌دونم چی رو نصب کردم که پیش‌نیازش کاپس بوده ولی هر چی بوده خدا پدرش رو بیامرزه D: ولی اگه شما نیاز دارین که خودتون نصبش کنین با دستور زیر نصب میشه.

# emerge cups

بعد از اینکه کاپس نصب شد شما نیاز دارین که اون رو بعنوان یک پروسه‌ی اجرایی در هنگام بالا اومدن سیستم‌عامل اضافه کنین. من توی سیستم‌ام OpenRC دارم و به همین دلیل با rc-update اونو اضافه می‌کنم.

# rc-update add cupsd default

البته اگه نیاز ندارین که همیشه از پرینتر استفاده کنین با تایپ sudo cupsd در ترمینال اونو هر وقت نیاز داشتین اجرا کنین.

حالا که این کار رو انجام دادین و مثل من یک پرینتر HP دارین چیزی که برای شناسایی سخت‌افزارتون بهش احتیاج پیدا می‌کنین بسته‌ی hplip هست. این بسته برای شناسایی و نصب درایور سخت‌افزارتون استفاده می‌شه.

# emerge hplip

# hp-setup -i

خب همونطور که در بالا می‌بینین در مرحله‌ی بعد کافیه با اجرای hp-setup -i در ترمینال اقدام به نصب درایور کنید. امّا اگه مثل من در ایران زندگی می‌کنین پس از دومرحله که توی hp-setup طی کردین در هنگام دانلود درایور به مشکل برخواهید خورد. چرا؟ چون بازی در میاره و میگه که نمی‌تونم نصب کنم. که برای حل این مشکل باید از کشورهای دوست و وی‌پی‌ان‌هاش بهره ببرید. و خودتون رو به عنوان یک خارجی بهش معرفی کنین.

پس از تغییر هویت درایورتون دانلود و پس از پذیرفتن Licnese agreement درایور برنامه نصب میشه.

  • محمد یاری

مشکل Netbeans با فونت

چهارشنبه, ۱۴ آذر ۱۳۹۷، ۰۸:۱۳ ب.ظ
به این نیاز پیدا کردم که Netbeans رو نصب و برای مدّتی ازش استفاده کنم. بعد از نَصب با این موضوع مواجه شدم که فونتی که توی محیط Netbeans دیده میشه به شدّت زشته و آدم رو از کامپیوتر و هر چی که هست بیزار می‌کنه :))
پس از گشتن‌های بسیار و امتحان‌روش‌های محیر العقول و نگرفتن نتیجه در نهایت ویکی آرچ لینوکس به دادم رسید و گفتم برای اینکه اگه کسی مشکلی شبیه به من داره بتونه بدون دردسر حلش کنه اینجا هم بنویسمش.
خُب کافیه که  فایل netbeans.conf توی مسیر /etc/netbeans-X.Y/  رو ویرایش کنین و بگردین دنبال خط مربوط به تنظیمات پیش‌فرض ( که با  netbeans_default_options شروع میشه)   و مقادیر زیر رو توش جایگذاری کنین (مشخصا X.Y نسخه‌ی Netbeans نصب شده‌ی روی سیستم شماست)
-J-Dswing.aatext=TRUE -J-Dawt.useSystemAAFontSettings=on
و برای مثال خروجی خط مربوطه برای من این شکلی شده.
netbeans_default_options="-J-Dswing.aatext=TRUE -J-Dawt.useSystemAAFontSettings=on -J-client -J-Xss2m -J-Xms32m -J-Dapple.laf.useScre$

  • محمد یاری

پراکندگیِ شانس در سیستم‌های قرعه کشی

سه شنبه, ۱۳ آذر ۱۳۹۷، ۰۵:۴۵ ب.ظ

قبلا در مورد قرعه کشی نوشته بودم. باز هم می‌خوام در ادامه‌ی اون پست به یک سری باگ‌ها و نقص‌ها اشاره کنم و همین‌طور یک سری قواعد که به نظر من مسخره و زائده و تنها شیوه‌ای برای تحمیق مخاطبه.


در بعضی مسابقه‌ها و قرعه کشی‌ها مثلا میگن اگه فلان کار رو بکنید ۱۰۰۰ امتیاز کسب می‌کنید اگه بهمان کار رو بکنید ۲۰۰۰ امتیاز. هر بار مراجعه‌ی شما هم در هر روز ۳۰۰ امتیاز بهتون میده. که مجموع امتیاز شما میشه مقدار شانس شما!

چیزی که واضحه اینه که وقتی امتیازهای کوچک (مثلا ۱۲ امتیاز) نداریم و همه‌ی شانس‌ها مضربی از ۱۰۰ یا ۱۰۰۰ هستند در اون صورت فرقی نداره که صفرهای اضافه‌اش رو ورداریم یا نه! مثلا یک نفر ۱۶۰۰ امتیاز داره یک نفر ۴۰۰ و یک نفر ۴۳۰۰ .  اگه قرار به قرعه کشی بین این سه نفر باشه شخص اول شانزده شصت و سوم احتمال برد داره نفر دوم چار شصت و سوم و نفر سوم چهل و سه شصت و سوم و اگه ما دو صفر رو از شانس همشون برداریم هم فرقی نخواهد داشت!

نکته‌ی دوّمی که توی قرعه کشی باید رعایت بشه و من گهگداری خلافش رو می‌بینم اینه که شما باید شانستون توزیع بشه بین کلِّ فضا. این در قرعه‌کشی‌هایی که با گردونه و توپ انجام میشه به درستی صورت می‌گیره. شما در یک فضای بهم ریخته به ازای شانستون توپ دارین و احتمال اینکه توپ شما در بیاد با شانستون متناسبه. ولی توی قرعه کشی‌های کامپیوتری اینطور نیست.

در بعضی قرعه‌کشی‌ها (تو چند تا اپلیکیشن‌ دیدم) شما ردیف‌های شانستون بصورت خطّیه.برای نمونه اگه کل امتیازهایی که کاربران دارن  ۹٫۳۲۳٫۴۱۲ هست شما یک محدوده خطّی دارین. که مثلا ردیف شانستون از ۱٫۴۳۲ هست تا ۲٫۳۲۳ . و این دارای اشکاله. اونوقت می‌دونین چرا؟

بذارین براتون مثال بزنم.

اگه ما یک برنده رو با استفاده از انتخاب تصادفی عددهای یکان ، دهگان ، صدگان و .... انتخاب کنیم  در این صورت فرض کنید در مجموع ۴٫۰۰۰٫۱۲۳ امتیاز شانس برامون محتمل باشه.

شما که فَرد پیگیری بودین تونستین ۴٫۰۰۰٫۰۰۱ امتیاز کسب کنین.

فَرد دیگه‌ای هم بوده که مجموعا ۱۲۲ امتیاز کسب کرده. و ردیف شانس‌اش از ۴٫۰۰۰٫۰۰۲ شروع میشه و تا ۴٫۰۰۰٫۱۲۳ ادامه پیدا می‌کنه

برای اینکه سیستم بدرستی برای عددهای بعدی بهینه بشه باید از بزرگترین رقم شروع به قرعه کشی کنیم در این صورت شما که باید ۳۲ هزار برابر بیشتر شانس داشته باشید در عدد اول سه چهارم احتمال برنده شدن دارین. در ۳ رقم بعد جواب درست ۰۰۰ هست که از اونها کناره‌گیری می‌کنیم. در عدد بعد ۰ و ۱ وجود داره که شانس شما و نفر دوم ۵۰ درصد هست. در عدد بعدی شانس رقیبتون دو سوم شماست. در عدد آخر هم شانس شما دو چهارمه! و شما اگه به چنین شرایطی برسین می‌بینین بصورت ناعادلانه‌ای خواهید باخت.

امّا شاید هم پیش خودتون بگین سیستم قرعه کشی توی کامپیوتر به شیوه‌ی دیگه‌ای هست و بصورت تَک عدد نیست و چیزی که تو میگی در اون صدق نمی‌کنه. که من حق رو به شما می‌دم! امّا اگه به نسبت درصد شانستون در فضای قرعه کشی شانس شما رو پخش کنن باز هم هیچ چیزی رو از دست نمی‌دین :D

  • محمد یاری